Следете нè
info@kinissi.biz 02/3124-441 КИНИССИ ТУР ОПЕРАТОР

Банско  е град во  Р. Бугарија со околу 9000 жители и  се наоѓа во Благоевградската област, блиску до Разлог. Оддалечен е на 56км  од Благоевград, 145км од Пловдив и 150км од Софија. Градот е сместен на источните падини на планината Пирин на надморска височина од 925м. Во негова  непосредна близина се наоѓа и ски-центарот кој го носи истото име. Банско e рекреативен скијачки центар кој  располага со 17 скијачки патеки со должина од 75км и 27 ски-лифтови. Наjвисоката точка на ски-центарот е 2560м, а наjниската е 1000м.

Целосна понуда за Банско