Следете нè
info@kinissi.biz 02/3124-441 КИНИССИ ТУР ОПЕРАТОР

1.ден:СКОПЈЕ – РИМИНИ
Патувањето започнува во 09:00 часот пред Скопски саем. Патување преку Србија, Хрватска, Словенија со попатни паузи поради одмор и царински формалности.
2 – 8 ден:РИМИНИ 
Предпладне пристигнуваме во Римини. Сместување во одбран хотел на база полупансион. За време на престојот во Римини можност за факултативни посети: Фиренца –  проверуваме зошто уште од раниот 19 век Фиренца е опишана како најубав град во Италија. На секој чекор уживаме во преубави споменици:   Галерија Уфици, Палата Медичи, мостот Векио, Катедралата со крстилницата, палата Пити … Сан Марино – ја проверуваме историската приказна која според традиционалното верување, Свети Марин го напуштил островот Раб во Хрватска и со неговиот пријател Лео тргнале за Римини како масони. Поради неговите христијански верувања тој претрпел силни прогонувања и пребегнал во близина на планината Титано, каде изградил мала црква и го основал денешниот град и држава Сан Марино. Официјалното основање на градот и државата е на 3 септември 301 година… Вечера. Ноќевање.
9.ден:РИМИНИ – СКОПЈЕ
Појадок и збогување со Римини. По појадокот заминување кон Скопје со попатна на Верона: Приказната за Ромео Монтеки и Јулија Капулети кои за својата љубов ги жртвуваат своите животи и постануваат симбол на вистинска и трагична љубов, се единствена причина поради која секоја година повеќе од три милиони туристи ја посетуваат Верона. Задолжително посета на римскиот театар – Арена трета по големина во Италија, споменикот на Данте Алигиери, црквата Марија Антика, плоштадите Бра, Ербе и Дел Сињори … По завршување на разгледот ке здивнеме на некој од преубавите и живописни плоштади: препорака пробајте го преубавото Италијанско капучино – со пена во вид на срце. Вечерта заминување кон Скопје.  Патување преку Словенија, Хрватска и Србија со попатни паузи поради одмор и царински формалности.Ноќно возење со попатни паузи поради одмор.
10.ден:СКОПЈЕ
Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

 ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ ПО ОСОБА НА БАЗА ПОЛУПАНСИОН:

hotel LUCIANA 3*** ЈУНИ ЈУЛИ АВГУСТ
3 10 17 24 1 8 15 22 29 5 12 19 26
двокреветна соба 259 289 289 289 309 309 309 309 340 340 359 289 259
трета особа 239 259 259 259 289 289 289 289 319 319 329 269 239
дете од 4 до 11 год 221 242 242 242 260 260 260 260 284 284 294 242 221
hotel IDEALE 2** ЈУНИ ЈУЛИ АВГУСТ
3 10 17 24 1 8 15 22 29 5 12 19 26
двокреветна соба 259 289 289 289 329 329 329 329 329 369 369 289 289
трета особа 239 259 259 259 299 309 309 309 309 339 339 259 259
дете од 4 до 11 год 221 242 242 242 276 276 276 276 276 302 302 242 242
hotel PACESETTER 3*** ЈУНИ ЈУЛИ АВГУСТ
3 10 17 24 1 8 15 22 29 5 12 19 26
двокреветна соба 279 279 279 309 309 309 309 309 309 350 350 279 279
трета особа 260 260 260 286 286 286 286 286 286 327 327 260 260
дете од 4 до 11 год 236 236 236 257 257 257 257 257 257 291 291 236 236

Цената е дадена во евра. Уплатата се врши во денари 1 € = 62 ДЕНАРИ
Уплата – аконтација во висина од 3.000 денари на денот на склучување на договор за патувањето. Остатокот најдоцна 10 дена пред тргнување.
Попуст за дете важи во случај кога е во придружба со 2 возрасни особи.

Во цената на аранжманот влезени се следните услуги:
– превоз на наведената релација со високотуристички автобус: ТВ, Видео, клима уред
– сместување во одбран хотел од табела во Римини на база ПП   (полупансион – појадок + вечера)
– водич од агенцијата за време на патувањето и престој во Римини
– разглед на Верона со водич

Во цената на аранжманот не се влезени следните услуги:
– Влезници за објектите кои се посетуваат
– Факултативни излети и посети (деца до 11 години 50%):  Фиренца 40 €, Сан Марино 30 €,
– Патничко и здравствено осигурување
– Туристичка такса:  1,5€ од ден

НАПОМЕНА:  за реализација на аранжманот потребна е група од 45 патници