Следете нè
info@kinissi.biz 02/3124-441 КИНИССИ ТУР ОПЕРАТОР

Боровец  e популарен, рекреативен скијачки центар кој се наоѓа на северната падина на планината Рила, ситуиран на надморска височина од 1350м, и е наjстарoто планинско одморалиште во Бугарија – постои од 1896 година. На 73км северно е Софија, на 83км jугозападно е Благоевград, а на 125км jугоисточно е Пловдив. Боровец е модерен скијачки центар кој располага со многу скијачки патеки и ски-лифтови, а во околината има голем број на хотели, ресторани и барови. Наjвисоката точка на ски-центарот се наоѓа на 2560м надморска височина.

Целосна понуда за Боровец